מע”ר – מרכז עסקים ראשי
בלב ליבה של העיר מודיעין מכבים רעות עתיד לקום מרכז העסקים והמגורים החדש של מודיעין מכבים רעות.
פרטי הפרוייקט
מיקום: מרכז העיר
גודל הפרוייקט:350 דונם
ארכיטקט: אדר' נוף ברברה אהרונסון, אדר' מירון כהן, ספדיה אדריכילם
אודות הפרויקט:
מרכז העיר יכלול כ-1,500 יחידות דיור, לרבות דירות לזוגות צעירים וזכאי דיור במחיר מטרה, משרדים, מסחר, בתי עסק מגוונים, מוסד אקדמי ומעונות סטודנטים ומבני ציבור. כל אלה, סביב לב פועם של שדרה מרכזית אורבאנית, שוקקת חיים, מזרקות, ריאות ירוקות ופורחות ופינות חמד לכל המשפחה.
ביום שני 13.4.15 העבודות לפריצת הדרכים במרכז העסקים והמגורים החדש של העיר. עבודות להקמת התשתית המבוצעות בהובלת החברה הכלכלית ובמהלכן יושלמו כל תשתיות המע”ר לרבות ביוב, חשמל כבישים וכן הלאה.
העבודות לחישוף הקרקע כבר החלו באתרים השונים כאשר האתר המרכזי הוא השטח הנמצא במקביל לרחובות ערער, פיקוס ושדרות החשמונאים ומגרש 202 המיועד להקמת מוסד אקדמאי ומעונות סטודנטים.
לאחר סיום עבודות התשתית באתר ובד בבד עם השלמת המכרזים של רשות מקרקעי ישראל ייכנסו לעבודת הקמת המע”ר עצמו החברות שיתמודדו במכרזים השונים להקמת מרכז העסקים והמגורים החדש של העיר: המכרז להקמת 698 יח”ד בשדרות החשמונאים, המכרז להקמת מוסד אקדמי והמכרז להקמת שטחים מסחריים ומשרדיים.
מרכז העיר העתידי של מודיעין מכבים רעות יבנה בין שדרות החשמונאים לרחוב תלתן ויכלול יחידות דיור, משרדים ומדרחוב מסחרי.
רשות מקרקעי ישראל בתיאום עם עיריית מודיעין מכבים רעות הוציאה את המכרז אשר נחלק לשלושה חלקים שיצאו לדרך יחד. מהלך זה נעשה על מנת לאפשר להתאים את המכרז לסגנונות הבנייה הנדרשים.
חלקו הראשון של המכרז יהיה על בניית 697 יחידות דיור לאורך שדרות החשמונאים, ב-9 בניינים בני 12 קומות כל אחד, ו-7 בניינים בני 6 קומות כל אחד, כאשר תמהיל הדירות יהיה של דירות שלושה ארבעה וחמישה חדרים. על פי ההסכם נקבע כי כל 697 היח”ד ישווקו כדיור מטרה ויאפשרו לרוכשים לקנות את הדירות במחיר מופחת.
חלקו השני של המכרז יכלול את המרכזים המסחריים במע”ר. על פי התכנון חלק זה כולל את השדרה המרכזית החדשה של העיר שיהיה המשכו של רחוב דם המכבים, מאזור כיכר העירייה ועד לרחוב פיקוס. הקומות הראשונות של הבניינים מיועדות למסחר והן פונות אל עבר השדרה. על פי התכנון רוחב השדרה יהיה 46 מטרים בין הבניינים כאשר השדרה כוללת מדרכות רחבות, בנות שבעה מטרים מרחב מסחרי ומדרכה להולכי רגל מכל צד, חנייה לאורך השדרה, כביש נסיעה, שדרה מרכזית ברוחב 19 מטרים הכוללת גינון, שבילים, ספסלים, מזרקות, מתקני משחק וקיוסקים ושביל אופניים.
חלקו השלישי של המכרז כולל הקמת 420 יחידות דיור בבניינים בני 5 קומות. קומה ראשונה של מסחר הכולל חנויות, מסעדות, פאבים ובתי קפה בדומה למרכזי ערים גדולות. מעליהן ייבנו 4 קומות מגורים על פי תמהיל של דירות שני חדרים עד חמישה חדרים. באזור זה יינתן דגש על בניית כמות גדולה של דירות קטנות המיועדות לזוגות צעירים וסטודנטים בתחילת דרכם. חלק מהבניינים יהיו גם בנייני משרדים שייבנו מעל הקומה המסחרית.
בקצה התחתון של השדרה תבנה רחבת המע”ר, סוג של פיאצה המשלבת שטחים פתוחים או מבנה מסחרי מקורה ובנייני מגורים. מסביב ייבנו מבנים של שתי קומות המיועדות למסחר ומשרדים ומעליהן שלוש קומות נוספות למגורים הפונות להמשך רחוב דם המכבים ורחוב ערער. במרכז הרחבה יהיה שטח ציבורי פתוח עבור הולכי רגל ויתאפשר בו פיתוח סביבתי וחיבור בין השדרה המרכזית לבין קניון עזריאלי.
תוכנית המע”ר מסדירה גם את שטחי מבני הציבור העתידיים של העיר שייבנו במרכזה ובהם ספריה, מרכז תרבות, ובניין ממשל, זאת נוסף על הקמת מבני ציבור או גני ילדים לתושבי שכונת מרכז העיר.
התכנון כולל גם הקמת חניון תת קרקעי מתחת וחניונים פתוחים נוספים, זאת בנוסף לחניונים הפרטיים של כל מבנה המער כך שהחנייה תתאפשר בחניונים התת קרקעיים של הבניינים, בחניה לאורך הרחוב הראשי והרחובות הסמוכים וכן בחניונים ציבוריים (שחלקם קיימים כמו חניוני הרכבת וחלקם מתוכננים כמו חניון בניין העירייה העתידי.
תוכנית השדרה המרכזית ורחבת המע”ר תייצר רצף אורבני עירוני עבור הולכי רגל כולל מעברים תת קרקעיים, מדרכות, שבילי אופניים ופיתוח סביבי המחברים בין כל האלמנטים של מרכז העיר: כיכר התחבורה, תחנת האוטובוסים המרכזית, גשר נופי וכניסה לפארק ענבה, תחנת הרכבת ‘מודיעין מרכז’, קניון עזריאלי, רחבת המע”ר, השדרה המרכזית, מבני ציבור ובניין העירייה העתידי.
ראש העיר חיים ביבס: “הקמת מרכז העיר החדש תיצור מציאות חדשה בעיר הכוללת שטחי מגורים, מסחר ומשרדים שייהפכו את האזור לאחד ממרכזי העיר היפים והמתקדמים במדינת ישראל. התכנית להקמת מרכז העיר נותנת מענה לתחומי המסחר, התעסוקה, הבילוי והפנאי שישודרגו באופן משמעותי, כאשר ההערכה היא כי הבנייה תיקח לפחות שלוש שנים. בחודשים האחרונים נעשתה עבודת מטה מול יזמים גדולים ומנוסים ביותר בישראל המעוניינים לקחת חלק בפרויקט הזה שישנה את פני העיר.”
כך יראה מרכז העיר העתידי של מודיעין מכבים רעות